Вхід | Реєстрація
vartua.com » Підприємства
ДНЗ «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг»

ДНЗ «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг»

Додано : 19-07-2018  |  Переглядів : 1733
Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг засновано відповідно до наказу Львівської облспоживспілки від 23.10.1944р. під назвою Торгово - кулінарна школа. Першочерговим завданням школи була підготовка кваліфікованих робітників для підприємств громадського харчування та торгівлі м. Львова та Львівської області.

24.10.1966р. Торгово-кулінарна школа на основі наказу Міністерства торгівлі України та Комітету професійно - технічної освіти Львівської області реорганізована у Львівське професійне торгово - кулінарне училище.

На підставі наказу Міністерства торгівлі України та Комітету професійно - технічної освіти від 12.06.1985р. торгово - кулінарне училище реорганізоване в СПТУ № 18 м. Львова.

З метою оптимізації мережі училищ області, вдосконалення змісту структури професійної освіти, покращення якості підготовки і зменшення витрат на підготовку кадрів на виконання наказу Міністерства освіти України та Комітету професійної освіти № 189 від 02.07.1993р. до СПТУ № 18 було приєднано ПТУ № 68.

На підставі наказу Міністерства освіти і науки України № 211 від 18.08.1996р. СПТУ № 18 м. Львова реорганізоване в ПТУ № 18 м. Львова.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 03.02.2005р. № 82, з метою пристосування до сучасних вимог і напрямків підготовки кваліфікованих робітників, училище було реорганізоване у Львівський професійний ліцей торгівлі та сфери послуг.

На основі наказу № 1854 від 30.12.2013р. «Про зміну типу та назви державного професійно – технічного навчального закладу» та наказу Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації від 17.01.2014р. №14 змінено тип та назву державного професійно-технічного навчального закладу “Львівський професійний ліцей торгівлі та сфери послуг” на державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг».

Училище здійснює ступеневу первинну професійну підготовку кваліфікованих робітників, як правило, з числа випускників загальноосвітніх навчальних закладів на базі базової чи повної загальної середньої освіти, а також підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітників із числа незайнятого населення відповідно до державних ліцензій за професіями: кухар, кондитер, офіціант, бармен, перукар, манікюрник, педикюрник, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, контролер-касир, флорист, агент з організації туризму, агент з постачання. Крім того, здійснюється курсове навчання, підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації працюючих робітників.

Оволодіти навиками професійної майстерності допомагають кваліфіковані викладачі та майстри виробничого навчання. Серед високопрофесійного викладацького колективу училища є велика кількість викладачів з "великої літери". Серед них: Кіска М.Є., Хотинецька А. К., Мельник С. М., Клименко Н. І., Шевчук Р. Б., Драбінська Н.І., Колачник П.В., Пономаренко Н.О., Мина Н.А., Вардзаль Л.С.

Кадровий склад педагогічного колективу налічує багато викладачів вищої категорії та викладачів, яким присвоєно педзвання "старший викладач", "викладач - методист", кандидат економічних наук, а також, майстри виробничого навчання, яким присвоєно педзвання "майстер виробничого навчання І категорії", "майстер виробничого навчання ІІ категорії". Викладачі та директор училища неодноразово були нагороджені грамотами Міністерства освіти і науки України, а директор - знаком "Відмінник освіти".

Досвід педагогічних працівників друкується у журналах "Профтехосвіта" та "Методичний вісник", а також вивчається на рівні області.

Створені всі умови, щоб ліцеїсти відпрацьовували практичні навики у навчальному булочному цеху, кухні - лабораторії, міні-ресторані, буфетах. Неодноразово наші ліцеїсти обслуговували високоповажних персон, які прибували до Львова.

Заслуговує великої уваги співпраця учнівського та педагогічного колективів з навчальними закладами інших країн(Польща, Німеччина, Словаччина). Адміністрація училища вважає пріорітетом вивчення іноваційних напрямів у підготовці кваліфікованих робітників. З цією метою запрошує для обміну досвідом роботи представників з навчальних закладів Польщі, Німеччини

Наші випускники працевлаштовані тому, що ми готуємо спеціалістів, які мають попит на ринку праці. Після закінчення училища багато учнів продовжують навчання у вищих навчальних закладах та успішно працюють у престижних державних і приватних підприємствах торгівлі та ресторанного господарства, зокрема у "Гранд - готелі", "Дністрі", "Жоржі", супермаркеті "Арсен", ТзОВ "Зубра - центр", мережі супермаркетів "Барвінок", ресторан "Колиба" та ін.

Ласкаво просимо до нас на навчання.

Інформація для абітурієнтів

ЗАПРОШУЄМО НА НАВЧАННЯ
Професія | Кваліфікація
Кухар, кондитер | Кухар ІІІ розряд; Кондитер ІІІ розряд;
Офіціант, бармен, кухар | Офіціант ІІІ розряд; Бармен ІV розряд; Кухар ІІІ розряд;
Агент з організації туризму, адміністратор | Агент з організації туризму, адміністратор
Перукар (перукар-модельєр), візажист | Перукар-модельєр, Візажист
Агент з постачання | Агент з постачання
Майстер ресторанного обслуговування | Майстер ресторанного обслуговування
Перукар, манікюрник, педикюрник | Перукар, манікюрник ІІ розряд, педикюрник ІІ розряд
Кухар, офіціант | Кухар ІІІ розряд, офіціант ІІІ розряд

На базі 9-ти класів - 3 роки навчання одночасно з отриманням повної загальної середньої освіти: кухар, кондитер; перукар (перукар-модельєр), манікюрник, педикюрник; офіціант, бармен, кухар; кухар, офіціант.

На базі 11-ти класів - 1р. 5 м. – 2 р. навчання: кухар, кондитер; кухар, офіціант; перукар (перукар - модельєр), візажист; агент з організації туризму, адміністратор.

На базі 11-ти класів - 10 м. навчання: агент з постачання; майстер ресторанного обслуговування.

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПОСТУПЛЕННЯ
1. Атестат про закінчення школи (свідоцтво про неповну середню освіту) оригінал.
2. Довідка про стан здоров’я (форма 086 (у) оригінал , ( форма 063) копія.
3. Фотографії 3х4 – 6 шт. (кольорові)
4. Довідка з місця роботи батьків.
5. Довідка з місця проживання і про склад сім’ї.
6. Дві копії ID картки та витягу до неї або паспорта (1, 2 і 11 ст.)
7. Дві копії довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.
8. Папка на зав’язки.
9. 5 конвертів з марками.
10. 1 файл.
11. 1 зошит тоненький.
12. Особова медична книжка.

Училище проводить прийом на курсову підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації кадрів. Учні забезпечуються стипендією на загальних підставах.
Форма навчання: денна.
Реклама:
1045 . 5997 . 48273025