Вхід | Реєстрація
vartua.com » Детальний перегляд новини
Реклама:

Як роблять бульбашкову плівку?

Як роблять бульбашкову плівку?
ЛАЙМ-ПАК, пакувальні матеріали

Повітряно-бульбашкова плівка - це рішення №1 для пакування крихких речей, техніки, електроніки. Сьогодні вже важко уявити життя без цього пакувального матеріалу. Завдяки своїй унікальній структурі, відмінним характеристикам і властивостями повітряно-бульбашкова плівка крім упаковки затребувана в різних сферах і галузях: промисловість, виробництво, будівництво, сільське господарство, побут.

Ці маленькі повітряні бульбашки матеріалу забезпечують крихким речей надійний захист від ударів, а також викликають нестримне бажання полопати їх пальцями

А чи замислювалися ви як з'явилися ці бульбашки на поверхні поліетилену? Давайте дізнаємося трохи більше про виробництво повітряно-пухирчастої плівки.

З чого виготовляють?

Сировиною для виробництва пухирчастої плівки служать гранули поліетилену високого тиску. Це сучасний матеріал, який не боїться корозії, хімічної обробки, низьких температур, добре зберігає тепло. Також в основу входять поліпропілен, полівінілхлорид, кополімер стиролу і інші полімери, які наділяють продукцію міцністю і необхідними властивостями.

Наявність штучних елементів в складі матеріалу викликає сумнів в питанні екологічності, але проведені дослідження довели, що бульбашкова плівка абсолютно безпечна для людей.

Технологія виробництва

Для виготовлення плівки на виробництві використовують екструдер і формуючий пристрій. Також на лінії є машини для намотування і обрізки матеріалу. Екструдер плавить і видавлює поліетилен, а на формуючому пристрої його наповнюють повітрям.

Технологія виробництва повітряно-пухирчастої плівки досить проста, а сам процес можна схематично представити у такому вигляді:
• Гранули поліетилену завантажують в екструдер, де вони розплавляються при температурі 200 ° C і перетворюються на в'язку рідину.
• З екструдера розплавлений поліетилен видувається на формувальний вал, де йому надають певну товщину, щільність.
• Один шар поліетилену потрапляє на спеціальний вал, який продавлює в плівці невеликі виступи для закачування сухого повітря.
• Далі відбувається з'єднання шарів (гладкого і з виступами) із закачуванням повітря всередину поліетилену.
• Після того, як плівка охолоне (весь процес проходить під високою температурою), на спеціальному пристрої вона обрізається відповідно до макету і намотується в рулони.

Варто додати, що всі надлишки поліетилену не викидають, а після обробки повторно відправляють на виробництво.

Залежно від вимог замовника повітряно-бульбашкова плівка може виготовлятися з різною щільністю, різних розмірів і з різною кількістю шаром. Повітряна плівка буває 2-х і 3-х шарової. У першому випадку матеріал має з одного боку гладку поверхню, а з іншого - поверхня з бульбашками. У 3-х шарової - бульбашки знаходяться всередині матеріалу між двома гладкими шарами.

Завдяки двом інженерам, які винайшли цей унікальний продукт, і сучасним технологіям світ отримав прекрасний пакувальний матеріал, з яким можна не тільки убезпечити зберігання і перевезення речей, а й заспокоїти нерви вдома або на роботі, лопаючи поліетиленові бульбашки.
Надруковано : 26-07-2021  |  Джерело : ЛАЙМ-ПАК  |  Розділ : Статті та огляди |  Переглядів : 379
1144 . 18326 . 48263071