Вхід | Реєстрація
vartua.com » Детальний перегляд новини
Реклама:

Прогресивні лінзи - що це таке?

Прогресивні лінзи - що це таке?
ТМ ПІЗНАЙ СВІТ®, мережа крамниць

Що робити людині з пресбіопією, яка вдалину також погано бачить?

Якщо при віковій далекозорості зір вдалину також потребує корекції, тобто не зовсім хороший, і людина користується 2-3 парами окулярів для різних відстаней (читання, комп'ютер, даль), то ідеальним виходом з такої ситуації є прогресивні окуляри, які потрібно носити постійно. Прогресивні окуляри є найсучаснішим засобом корекції пресбіопії. Прогресивні окулярні лінзи відносяться до мультифокальних, тобто призначені для зору на різних відстанях одночасно (в одній парі окулярів). У верхній частині прогресивної лінзи знаходиться зона для зору вдалину, яку пацієнт використовує, коли дивиться прямо перед собою при звичайному положенні голови. В нижній частині знаходиться зона для зору на близькій відстані, для її використання необхідно просто подивитися вниз. Верхня і нижня зони поєднанні між собою так званим коридором прогресії, оптична сила якого поступово змінюється (прогресує), забезпечуючи хороший зір на проміжних відстанях. Коридор прогресії обмежений по бокам зонами, які не призначені для зору.

Прогресивні окуляри мають багато переваг у порівнянні з іншими типами окулярів, призначених для корекції пресбіопії. В прогресивних окулярах Ви отримуєте можливість чудово бачити на різних відстанях, не маючи при цьому декілька пар окулярів. В одних і тих самих окулярах ми можете працювати за комп'ютером, з паперами, документами, спілкуватися з оточуючими, ходити до театру тощо. Зовні прогресивні лінзи не відрізняються від однофокальних (простих окулярів), тому вони мають більш естетичний вигляд і ніколи не видадуть ваш вік в порівнянні з біфокальними окулярами, які мають досить чітку лінію розділу (віконце).

Самим значним недоліком прогресивних лінз користувачі вважають вузьку зону гарного зору на проміжних відстанях та периферійні спотворення. Саме ці особливості вимагають деякого періоду адаптації до прогресивних окулярів. Але в останні роки відбувалося постійне вдосконалення дизайну прогресивних лінз з метою збільшення ширини коридору прогресії. Найбільшого успіху в цьому досягла компанія Essilor, створивши унікальне нове покоління лінз VARILUX PHYSIO 2.0. Компанія Essilor була першою компанією, що створила прогресивні лінзи. У 1959 році Бернар Майтеназ винайшов перші в світі прогресивні лінзи Varilux. Протягом наступних 50 років вони постійно вдосконалювалися, щоб забезпечити найкращий зір.

Сьогодні лінзи Varilux мають найбільший попит серед прогресивних лінз в світі:
• забезпечують чіткий зір на будь-якій відстані;
• забезпечують абсолютний комфорт навіть під час роботи з комп'ютером, смартфоном і планшетними екранами;
• дозволяють насолоджуватися високим контрастом і чіткістю зору;
• дозволяють відмінно бачити навіть під час руху;
• швидка і легка адаптація.

Узагальнивши, можна сказати, що компанія Essilior, використовуючи новітні технології в розробці очкової лінзи, надала користувачам єдиний очікуваний результат - високу якість зору на будь-яких відстанях. Виписати рецепт на прогресивні окуляри може тільки лікар офтальмолог після всебічного обстеження органу зору. Це досить складна маніпуляція, яка вимагає великого досвіду лікаря. Таким чином, сьогодні прогресивні окуляри при правильному підборі – це самий сучасний і зручний метод корекції вікової далекозорості
Надруковано : 09-02-2016  |  Джерело : ТМ ПІЗНАЙ СВІТ®, мережа крамниць  |  Розділ : Статті та огляди |  Переглядів : 1521
415 . 1626 . 48268654